Sumeček africký na hořčičném oleji s brambory a mangoldem

17. 4. 2023

sumeček a horcicny olej

Doba přípravy: 30 min

Počet porcí: 2

Bez chemie mikroplastů

Udržitelné a ekologické

Lokální a čerstvé

delikátní
jednoduchý
šťavnatý

Ingredience

Pokud chcete vaše jídlo pozvednout ještě na vyšší úroveň, vyzkoušejte jej posypat Kampotskými pepři z $kampot.cz

Recept

  1. Nakrájejte si brambory na čtvrtky, namarinujte je v hořčičném oleji a osolte.
  2. Brambory vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 stupňů dokud nezměknou a nezezlátnou (trvá to asi 25 minut).
  3. Dále si připravte mangold. Vyřízněte stonky a nakrájejte je na menší kousky. Listy mangoldu srolujte a nakrájejte.
  4. Na pánvi si rozehřejte hořčičný olej$https://www.rybizahrada.cz/tmava-horcice/ a nechte na něm zesklovatět cibulku.
  5. Přidejte prolisované stroužky česneku a orestujte dozlatova.
  6. Dále k tomu přidejte a orestujte nakrájený stonek mangoldu. Až změkne, přidejte k němu i mangoldové listy a chvíli opět restujte (podobně jako když připravujete špenátové listy).
  7. Nakonec si na jinou rozpálenou pánev nalijte trošku hořčičného oleje a připravte na něm i sumečka afrického. Každé straně stačí cca 3 minuty, tak aby neztratil svou šťavnatost.
  8. Nakonec všechny připravené pokrmy naservírujte na talíř, posypte čerstvou petrželkou a nechte si chutnat.