Sumeček africký na hořčičném oleji s brambory a mangoldem
17. 4. 2023
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 2
Bez chemie mikroplastů
Udržitelné a ekologické
Lokální a čerstvé
delikátní
jednoduchý
šťavnatý
Ingredience
brambory
1 cibuli
2 stroužky česneku
Sůl a pepř
Pokud chcete vaše jídlo pozvednout ještě na vyšší úroveň, vyzkoušejte jej posypat Kampotskými pepři z $kampot.cz
Recept
- Nakrájejte si brambory na čtvrtky, namarinujte je v hořčičném oleji a osolte.
- Brambory vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 stupňů dokud nezměknou a nezezlátnou (trvá to asi 25 minut).
- Dále si připravte mangold. Vyřízněte stonky a nakrájejte je na menší kousky. Listy mangoldu srolujte a nakrájejte.
- Na pánvi si rozehřejte hořčičný olej$https://www.rybizahrada.cz/tmava-horcice/ a nechte na něm zesklovatět cibulku.
- Přidejte prolisované stroužky česneku a orestujte dozlatova.
- Dále k tomu přidejte a orestujte nakrájený stonek mangoldu. Až změkne, přidejte k němu i mangoldové listy a chvíli opět restujte (podobně jako když připravujete špenátové listy).
- Nakonec si na jinou rozpálenou pánev nalijte trošku hořčičného oleje a připravte na něm i sumečka afrického. Každé straně stačí cca 3 minuty, tak aby neztratil svou šťavnatost.
- Nakonec všechny připravené pokrmy naservírujte na talíř, posypte čerstvou petrželkou a nechte si chutnat.